Mød mig

Jeg holder af at møde mine læsere, fortælle om mine bøger og blive inspireret af menneskers historier. Derfor holder jeg foredrag og oplæg for læseklubber og biblioteker m.m. om mine bøger og temaerne i dem.

I forbindelse med HJEMVE holder jeg oplæg om bogen og mit arbejde med den. Men jeg indbyder også til dialog om temaerne hjem, ud- og hjemlængsel. For hvad og hvor er hjem? I ordbogen defineres ’hjem’ som en privatbolig, og det fællesskab man har til de mennesker, der bor der, og som det sted, man oprindeligt kommer fra. Alle har et hjem, men hvor og hvad er individuelt og i høj grad en følelse.

I forhold til spørgsmålet om hjem findes der to typer mennesker: Dem der bliver – og dem der rejser. Jeg selv rejste fra min hjemby, men er stadig præget af den på godt og ondt. For mig forandrer hjem sig til stadighed. Jeg har haft mange hjem, og har mange hjem til gode. Hvorimod en barndomsveninde jævnligt sender mig boliger til salg i vores barndomsby, fordi hun længes hjem og selv bor i en naboby. Så er der en ældre kvinde i min familie, som har boet i samme område hele sit liv, og nu atter bor i sit barndomshjem (og hendes søn bor i sit barndomshjem). For dem er det lykken. En anden ven ville dø over at leve på den måde. Han har rastløsheden i blodet, i perioder bor han forskellige steder i hele verden. Men hans kone vil bo tæt på børnene, og derfor vender han altid tilbage til hende og Danmark.

For nogen er hjem således noget der skifter med tiden, alt efter hvor livet bringer én hen. For andre er det barndomshjemmet og skrevet i sten. Og for andre igen er hjem et mytisk sted, hvor de måske end ikke har boet, som er blevet defineret som hjem. Men fælles for alle er, at vi har brug for et sted at kalde hjem. At blive rodfæstet i vores liv.

Jeg kommer også gerne ind på familierelationer, som er et tilbagevendende tema i mit forfatterskab. Et menneske kan undsige sin familie og sin historie, men kan ikke undslippe dem. Familien præger os mennesker på godt og på ondt. På samme måde er det med barndomshjemmet. Man kan rejse væk, men man kan ikke tage stedet ud af mennesket.

Hjem er et sted, en tilstand og en længsel.

Kontakt mig, hvis du vil høre mere.

Navn
Besked